“We are delighted with the finish of our new bathroom. The bathroom feels much more spacious and we love the ‘wet and dry’ areas. Castle Tiles took all the hassle away from our bathroom renovation and project managed the whole process from beginning to end” Mr Lloyd | July 2016.

After being impressed with their friend’s bathroom renovation completed by Castle Tile and Bathroom Studio, Mr and Mrs Lloyd visited the showroom to get some inspiration for their own bathroom.

“Our bathroom hadn’t been updated since before we bought the house over 20 years ago. We had just started thinking about updating it when our friends showed us their new bathroom renovation.” Said Mr Lloyd.

“We were so impressed with the high quality product and finish of their bathroom that we headed down to Castle Tile and Bathroom Studio to see if we could get some ideas for our new bathroom.”

Customer Brief

Mr and Mrs Lloyd were looking for a complete overhaul of their 20 year old bathroom. They didn’t have a specific design in mind and asked Showroom Manageress – Claire to come up with something timeless, which would also complement the rest of their home.

Before

Lloyd Bathroom - Before

Design

Mr and Mrs Lloyd’s bathroom was an unusual shape (4.28mx1.74m), so a lovely long room but relatively narrow. In the original layout, the shower area was situated at the back of the bathroom, with the bath positioned close to the door, on the remaining wall space. The basin sat in a fitted vanity unit opposite the bath, next to which the toilet was situated, which didn’t allow much room for free movement in the bathroom.

“When designing Mr and Mrs Lloyd’s new bathroom, I wanted to make the room feel bigger, more spacious and open.” Explained Showroom Manageress, Claire.

“I decided to split the room into wet and dry areas in order to offer a separate bathing and showering space. The wet area was at the back of the room and comprised of a bath and walk in shower.  The bath was moved and positioned across the back wall, with the walk-in shower in front of the bath and I incorporated a clear glass screen to keep the whole room light and spacious. I introduced a luxury wall hung basin and vanity unit, as well as a wall hung toilet to keep the floor area free, giving the illusion of more space. I also wanted to create the wow factor as my clients walk into the room. I used the same tiles on the floor and walls, which is a great tip I would give to anybody, as this gives the impression that the floor never ends. I then added a feature marble mosaic which was used in the wet area to add texture and establish a focal point in the bathroom.”

End Result

Products used

 Happy D washbasin and vanity unit by Duravit
PuraVida basin mixer by Hansgrohe
Royal Modular recessed mirror cabinets by Keuco
Monaco shower screen by Majestic Showers
Raindance Select overhead shower with Raindance Select hand shower by Hansgrohe
Shower Select Thermostats by Hansgrohe
Happy D bath tub by Duravit
Italian stone effect porcelain tiles by Coem Ceramiche
Mixed Marble Brickbond Mosaic